Piprökning – En förlorad konst

pipe-packingFör att vara den som förstår hur skönt det är att röka pipa, så måste du vara en av de som verkligen har gjort valet att gå över till detta sätt att röka. Idag anses piprökning av alla som ägnar sig åt detta som en förlorad konst. Hur det nu ska vara klassificerat som en konst, kommer dock alla de som inte röker att ha svårt att förlika sig med. Dessa kommer enbart att se rökningen som det skadliga och farliga det är för människors hälsa. Nu är det dock så att det rökts under många hundratals år och kommer att fortsättas med detta ända tills det blir helt olagligt.

Varför piprökning anses som en förlorad konst är att det finns så mycket historia att berätta inom piprökning och att detta sätt att röka har en så stor karaktär, vilket då ger det en exklusiv förpackning och ett högre anseende än att röka vanliga cigaretter. Något annat som gör piprökning till en konst är att det krävs kunskap och teknik för att röka på detta sätt. Nu betyder inte det att du behöver ha en utbildning, utan här kan alla som vill lära sig att röka pipa på ett riktigt sätt.

Om det sedan är rätt att kalla piprökning för en förlorad konst kan vara något som ska upp för debatt. Här finns det mycket annat som kallas för konst såsom tavlor, smycken och allt annat som kan skapas med händerna och med arkitekturens hjälp. Dock är det så att om du frågar en person som röker pipa, så är det inget snack om saken: piprökning är helt klart en förlorad konst, som de också tycker att flera borde prova på. Här finns det inga moraliska aspekter som talar för att något som är skadligt för hälsan inte kan klassificeras som konst.