Olika sorters tobakspipor

Pipe-shape-chart-credit-tobaccodays.com_Hur det i denna lilla korta artikel ska kunna beskrivas om hur många olika tobakspipor det finns kan vara svårt att förstå. Dock ska det på ett kort och koncist sätt berättas om detta. Här har det då valts att börja pipans resa under 1500-talet. Nu finns det massor av pipor som funnits innan detta, men i det fallet skulle det bli alltför mycket hålla ordning på.

De pipor som användes mellan 1500-1800-talet var vanligtvis tillverkade av piplera. Dessa pipor var av skört material som inte tillät regelbunden användning. I det fallet kan de kallas för dåtidens engångsartiklar. Här brukar dessa användas vid finare middagar, där värden delade ut dessa till sina gäster.

Efter detta kommer sedan de som kallas för majspipor. Detta är en pipa som har skapats av en majskolv. Här finns det oftast ett löstagbart munstycke, men just majspiporna är inget som är något som riktiga piprökare verkligen föredrar då de anses sakna karaktär och kvalitet samtidigt som de inte ger rätt känsla vid rökningen.

Sjöskumspipa är en annan variant av pipor, vilken då är tillverkad i mineralen sjöskum. Om dessa pipor finns det inte mycket information och inte heller dessa anses vara de pipor som är värda att rökas.

Pipor i trädljung är det som gäller. Här kommer den rätta karaktären och känslan fram vid piprökning, vilket gör att detta är en av de typer av pipor som uppskattas mest bland rökare. Här får du också en pipa i en högre kvalitet än de andra, vilket då även syns på dessa pipors utformning. Här finns det anledning att smycka och designa dessa, då de kommer att ha en relativt lång livslängd och att det är valet för de flesta som ägnar sig åt piprökning. I dessa finns det också alltid ett antal olika löstagbara delar som gör den lätta att hålla rena.