Designade pipor för rökning

pdp930Inom piprökningens värld är det inte bara intaget av tobak och nikotin som är det viktiga. Här handlar det mycket om klass och stil. Detta är faktiskt något som berört piprökningen ända sedan det började designas olika typer av pipor vilket gjorde detta till en typ av rökning som bara de högre klasserna i samhället hade råd med. Numera har dessa gränser suddats ut, men fortfarande kvarstår det att om du vill vara den som röker pipa med klass, så kan du välja designade pipor. Dessa pipor kommer då att vara de som blir något dyrare än andra vanliga pipor, men i gengäld kommer du att vara den som skapar dig en riktigt unik karaktär.

De vanligaste piporna som det talas om när det gäller designade pipor är Dunhill och Stanwell. Nu säger detta förvisso inget om vem som ha designat pipan du köper, men det brukar faktiskt även vara skrivet på den lilla skylt som sitter på dessa pipor. Något som kanske kommer att förvåna dig mycket är att det finns många svenska namn som har designat massor av olika pipor och samtidigt finns det naturligtvis massor av internationella namn. Vad är det då som är det bästa inom designade pipor?

När du bara nöjer dig med det bästa inom designade pipor kommer du kanske att vara den som väljer den dyraste bara för att vara lite mera unik än andra. När du verkligen vill vara unik kommer du dock att få specialbeställa din designade pipa, vilket då idag kan göras från vissa kända piptillverkare. För dig som inte har råd med detta kommer valet att bli att köpa de ordinarie piporna du hittar i de vanliga butikerna eller på nätet. Vill du vara unik till ett lägre pris, kan du själv försöka dig på att skapa din egen pipa.